Rondvaart combinaties

Combineer uw rondvaart met de volgende activiteiten:

Rondvaart & Proeverij

Aan boord van de rondvaartboot organiseren we een proeverij. Hierbij kunt u kiezen tussen een whisky-, wijn- of bierproeverij. De proeverij wordt samengesteld door echte kenners. Houd er rekening mee dat de kosten voor de rondvaart hier nog bovenop komen.

Whiskyproeverij:

Tijdens deze whisk(e)yproeverij worden, afhankelijk van de boeking, 4 of 6 Single Malt Whisk(e)y’s aangeboden. Het proeven en onder woorden brengen van wat je in de whisk(e)y’s proeft wordt “Nosing and Tasting” genoemd. Dit vanwege het feit dat het er bij het proeven van whisk(e)y om gaat al je smaakzintuigen mee te laten werken.

Bij “Nosing and Tasting” gaat het er uiteindelijk om hetgeen je proeft om te zetten in de juiste termen. Veelal wordt er voor het verwoorden van de verschillende smaken die worden aangetroffen in whisk(e)y gebruik gemaakt van de geur van natuurproducten als bloemen, gras, jodium, turf en vanille. Deze begrippen zijn terug te voeren op de streek en productiewijze van de verschillende whisk(e)y’s. Als jullie er klaar voor zijn om de smaakpapillen aan deze test te onderwerpen, dan zijn jullie bij ons aan het juiste adres!

20,50 p.p. incl. btw voor 4 whisk(e)y’s of

24,50 p.p. incl. btw voor 6 whisk(e)y’s

  Minimaal 8 personen

 1 uur voor 4 whisk(e)y’s of

 1,5 uur voor 6 whisk(e)y’s

Smakelijke toevoeging: Voor slechts € 4,60 per persoon serveren wij bijpassende delicatessen

Wijnproeverij:

Tijdens de wijnproeverij worden zes verschillende wijnen aangeboden. Naast de geschiedenis en het productieproces zal het proeven en ervaren van de smaken tijdens de proeverij centraal staan. Hoe kun je goede wijnen onderscheiden van Chateau Migraine, wat zijn de officiële regels voor het schenken van de verschillende soorten wijnen en wordt iedere wijn beter naarmate hij langer ligt? Een deskundige zal antwoord geven op deze vragen en jullie verrassen met leuke informatie.

20,50 p.p. incl. btw

 Minimaal 8 personen

1,5 uur

Smakelijke toevoeging: Voor slechts € 4,60 per persoon serveren wij bijpassende delicatessen

Bierproeverij:

De ontstaansgeschiedenis, de productiewijze, het verschil tussen pils en bier, de oorzaak van kleurverschillen en vele andere leuke verhalen en weetjes maken van een bierproeverij een schitterende activiteit!

Wij willen jullie met de bierproeverij graag kennis laten maken met zes zorgvuldig geselecteerde speciaalbieren. Bij deze zes zeer diverse speciaalbieren, zullen de verschillende smaakpatronen duidelijk te onderscheiden zijn. Jullie gaan zelf achterhalen welk biertje je proeft en wat de bijbehorende alcoholpercentages en smaakkenmerken zijn. Uiteindelijk wordt één van de deelnemers verkozen tot fijnproever en daarmee tevens winnaar van de dag! De bieren die onder andere geproefd zullen worden zijn: blond, dubbel, trappisten, abdijbieren, weizenbier en- of ale bieren.

20,50 p.p. incl. btw

 Minimaal 8 personen

 1,5 uur

Goed om te weten:

  • Smakelijke toevoeging: Voor slechts € 4,60 per persoon serveren wij bijpassende delicatessen
  • Jullie krijgen 6 proefglazen met speciale bieren
  • Voor € 5 kan er een herinneringsglas + flesje uitgereikt worden

Rondvaart + gids (NL-EN-DU)

Om de oude stadskern van de stad Groningen ligt een indrukwekkende diepenring, ook wel de Groninger grachten genoemd. Langs de grachten bevinden zicht prachtige bouwwerken, woonhuizen en gebouwen met een indrukwekkende architectuur en geschiedenis. De grachten hebben zelf uiteraard ook een rijke historie waar de gids u onderweg meer zal over vertellen. Houd er rekening mee dat de kosten voor de rondvaart hier nog bovenop komen.
85,00 per uur

Rondvaart & Cocktailworkshop

Voor groepen bieden we de combinatie aan met een leuke workshop aan boord. Houd er rekening mee dat de kosten voor de rondvaart hier nog bovenop komen.

Terwijl jullie lekker aan het flairen zijn met de oefenflessen en shakers, zal de flairtender uitweiden over het ontstaan en de rijke geschiedenis van de cocktail. Daarbij komen de verschillende shaketechnieken en de filosofie achter het maken van de perfecte cocktail ook aan bod. Vervolgens wordt de basis van het maken van een goede cocktail aan jullie bijgebracht. Dit gaat aan de hand van de verschafte kennis m.b.t. de ingrediënten en cocktailtechnieken. Nu is het zaak om na het maken van verschillende cocktails de beste variant te presenteren aan de cocktailshaker.

Uit de gepresenteerde cocktails zal hij/zij een verdiende winnaar selecteren!

22,50 p.p. incl. btw

  Minimaal 8 personen

1,5 uur